CEIP Molí d'en Xema

Manacor
Identificació del centre

Centre: CEIP Molí d’en Xema
Titularitat: centre públic

Adreça: c. de Son Boga, 2. MANACOR.
Correu electrònic: ceipmolidenxema@educaib.eu

Telèfon: 971 84 38 65

Lloc web i/o blogwww.ceipmolidenxema.com 

Nivells educatius i horari

Nivells educatius: educació infantil (3-6 anys) i educació primària (6-12 anys)

Horari:
Horari lectiu: 9.00 h a 14.00 h
Escola matinera: a partir de les 7.30 h
Menjador: 14.00 h a 16.00 h

Característiques generals del projecte educatiu

1. Trets d’identitat
– El reconeixement de l’infant com a  protagonista del seu propi aprenentatge.

– La importància de la participació de tota la comunitat educativa (alumnes, mestres, famílies i personal no docent).

– La convivència i educació emocional.

– El treball conjunt de tot el professorat tant pel que fa l’avaluació, reflexió i anàlisi de les diferents situacions educatives que es generen a l’escola.

– El respecte a les diferències i les particularitats de cada infant.  La valoració i l’acceptació de la diversitat com a element enriquidor. Escola inclusiva.

– L’aprenentatge vivencial globalitzador a través de l’activitat, l’observació directa, l’experimentació, l’exploració i manipulació de l’entorn més proper.

– La importància de les vivències personals, la curiositat i l’interès dels infants per poder proporcionar noves situacions educatives,  evolucionar i construir nous aprenentatges.

–  L’educació ambiental i el respecte cap a l’entorn.

–  L´ escola es defineix aconfessional, respectuosa i tolerant amb totes les creences tant  del professorat com de l`alumnat, sempre que no atentin contra la llibertat o dignitat dels altres.

– La llengua catalana com a llengua vehicular.

2. Pilars pedagògics/bases model educatiu
– Aprenentatge a través de metodologies innovadores i globalitzadores com els ambients, les  situacions d’aprenentatge, els racons d’aprenentatge, els grups interactius, els tallers, els padrins lectors…

– La inclusió educativa. Es treballa perquè tots els alumnes, independentment de les seves necessitats o capacitats, puguin aprendre junts en el mateix entorn. Es fomenta el respecte, la diversitat i la igualtat d’oportunitats per a tots.

-L’educació que volem ha d’oferir una formació integral que inclogui els següents aprenentatges imprescindible: la competència matemàtica, la competència lingüística, l’autoconeixement i l’autoconfiança, la cooperació,  la convivència i la persistència. A més, també volem integrar en el procés educatiu aprenentatges que incloguin una actitud responsable envers el medi ambient, els hàbits de vida saludables,  la creativitat, la vida en societat i el treball en equip.

3. Serveis escolars
Escola matinera, menjador i activitats extraescolars

4. Activitats complementàries

Es potencien les sortides per l’entorn i es a terme dues sortides escolars amb bus  que tenen un caire pedagògic i cultural. Les  sortides  estan

relacionades amb les propostes que es treballen en cada nivell educatiu. També participam de l’oferta educativa que du a terme l’Ajuntament de Manacor.

Per altra banda, en cada comunitat es treballen uns tallers específics durant tot el curs escolar:
– Comunitat dels petits (Educació Infantil): psicomotricitat vivenciada.
– Comunitat dels mitjans (1r, 2n i 3r Primària): psicomotricitat vivenciada i escacs.

– Comunitat dels grans (4t, 5è i 6è Primària): escacs i robòtica.

5. Espais de participació per a les famílies

La participació de les famílies en el nostre centre és un tret d’identitat del nostre center i per això facilitam diferents espais de participació:

Participar en la vida escolar a través de propostes que es fan durant la jornada escolar (grups interactius, contacontes,tallers, intervencions en els processos d’aprenentatge, acompanyament en les sortides, etc).

– Portes obertes trimestrals.

– Jornada “Celebrem junts el fi de curs.”

– Tallers de famílies liderats pels mestres de la nostra escola: tallers de matemàtiques, psicomotricitat, llenguatge, ús del Gestib…

A més d’aquests espais també hi ha diferents grups de famílies en els quals es pot participar com el Consell Escolar, APIMA, Equip impulsor de famílies…

6. Activitats extraescolars
L’APIMA del centre organitza un programa d’activitats extraescolars per dur a terme després de la jornada escolar  que es duen endavant en funció de l’oferta i la demanda.

Espais i equipaments
Els espais i equipaments estan adaptats i adequats a les edats dels infants. Són els propis dels centres educatius (pati, aules per grup classe, aules de música, gimnàs…)

Presentació